Снимка: Булфото, графики: “Галъп интернешънъл“  Галъп направи поредно проучване за нагласата на

...
Снимка: Булфото, графики: “Галъп интернешънъл“  Галъп направи поредно проучване за нагласата на
Коментари Харесай

Галъп: Над 52% от българите очакват изборите да не са свободни и честни

Снимка: Булфото, графики:  “Галъп интернешънъл “  

" Галъп " направи следващо изследване за настройката на българите за парламентарните избори.

Резултатите от него се оказаха крайно любопитни.

Над 52% от българите чакат парламентарните избори да не са свободни и почтени. Въпреки това половината от жителите не престават да желаят провеждането на предварителен избор.

Данните са част от ежемесечната самостоятелна изследователска стратегия на „ Галъп “. Последното проучване е извършено сред 1 и 9 октомври 2020 година измежду 803 души по метода „ лице в лице “. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души, написа topnovini.bg.

Седем партии в Народното събрание

Новата политическа обстановка в страната е довела до спад в поддръжката в двете съществени партии . В момента  Българска социалистическа партия  има декларативна поддръжка от 13,5%, а  ГЕРБ  – от 13%.

Продължава обаче растежът на партията на Слави Трифонов  „ ИТН “  – поддръжката за тях към този месец доближава до 8,6%.  Движение за права и свободи  остава устойчиво с 6,9%, а  „ Демократична България “  получава 5%. Формацията на  Мая Манолова  се движи по ръба с 2,5% от всички имащи право на глас. Коалицията  „ Обединени патриоти “  е с 2,3%.

Така към този момент седем обединения имат вероятност да са в идващия парламент, като две от тях са към ръба.


 
50% чакат утежняване на стопанската система заради  COVID-19
Над 50% от интервюираните чакат икономическото състояние да се утежни в близкото бъдеще поради ковид , а упованията за възстановяване са под 8%. Промяна не чакат 24%. За последно в десетилетието сходни отрицателни стойности са били регистрирани през 2012 година


 

Тревога във връзка с персоналните финанси на семействата имат 29% от интервюираните, а едвам 11% са с позитивни упования.

Като цяло  упованията за финансите на семействата към този момент не са толкоз тревожни . Това евентуално се дължи и на не толкоз внезапния растеж на безработица – в случай че се съди по декларативните данни от ежемесечните проучвания на „ Галъп интернешънъл болкан “, които в този момент демонстрират 5,8%, то безработицата е на по-високи равнища на фона на предишни месеци, само че на по-ниски – на фона на близки предишни години. Трябва да се направи уточнението, че занапред следва да се регистрират развитията при новите равнища на болест.


   

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР